Netwerk versterken

th1Veel mantelzorgers zeggen voldoening te halen uit het zorgen voor een naaste en daar graag tijd voor vrij te maken. Een mantelzorger kan echter zo druk zijn dat hij of zij er niet toe komt ook voldoende tijd vrij te maken voor zichzelf en om eigen sociale contacten te onderhouden.

Wat is sociaal Netwerk?
Een sociaal netwerk is een verzameling van mensen die elkaar kennen, zoals bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s kennissen en buren. Ook professionals horen daarbij, bijvoorbeeld de thuiszorg, de huisarts en de werkgever. U kunt helpen en geholpen worden. Een stevig sociaal netwerk verbetert de kwaliteit van het leven en mantelzorgers kunnen de zorgtaken zo beter volhouden.

Hoe zit het met uw eigen netwerk?
Schiet uw eigen sociale leven er wel eens bij in door het zorgen voor uw naaste? Of merkt u dat uw kringetje steeds kleiner wordt? Mantelzorgers en degene voor wie ze zorgen hebben soms het gevoel dat ze alleen nog hulpverleners zien. Gelukkig blijkt dit zorgelijk beeld van het eigen sociale netwerk niet te kloppen. U kent meer mensen dan u denkt! Heeft u zin om aan de slag te gaan met dit thema? Dan kunt u zich aanmelden voor onze cursus “versterk uw netwerk”.

cursus ” versterk uw netwerk!”
In deze cursus brengt u uw huidige netwerk in kaart zodat u kunt bepalen hoe u uw netwerk kunt versterken of uit breiden. Onder begeleiding van een trainer en met behulp van elkaars ervaring en ideeën gaat u aan de slag om een stevig netwerk te bouwen.

De inhoud van de workshop:

  • Bekijken van uw huidig netwerk
  • Onderzoeken van uw behoeft en interesse
  • Maken van een actieplan om te bereiken wat u wilt
  • Kosten: Deelname aan de workshop “Versterk uw Netwerk” is gratis voor geregistreerde mantelzorgers
  • Duur:Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur.

Let op! Er is op dit moment ook de mogelijkheid om de cursus 1 op 1 te volgen bij een door ons opgeleide vrijwilliger.

 

Bent u geïnteresseerd in deze cursus neem dan contact op met het mantelzorgsteunpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *