Als het zorgen stopt, waar kun je dan terecht?

Na het overlijden van uw naaste valt het ‘zorgen voor’ weg, maar dan hoe vul je deze tijd in, hoe geef je opnieuw invulling aan je leven en met wie kan je erover praten.

Wanneer het Mantelzorgsteunpunt door u op de hoogte wordt gesteld van het overlijden van uw naaste bied de consulent u een eindgesprek aan; Hierin kan de zorg, ondersteuning, of andere dingen die u graag wil besproken worden. Het is uw keuze om hier gebruik van te maken. Ook zal uw dossier gesloten worden worden bij het mantelzorgsteunpunt.

Voor verdere ondersteuning bij rouw en verlies verwijzen wij u dan ook door naar een specialist op dat gebied. Gemeente Rucphen bied via WijZijn de ondersteuning aan.
U kunt bij hen terecht met vragen, ondersteuning, lotgenotencontact, begeleiding, rouwwandelingen en meer. Natuurlijk kunt u ook bij een andere organisatie terecht, hieronder staan enkele.

WijZijn: Tel: 06-58783380, rouwbegeleiding@wijzijntraversegroep.nl, www.wijzijnrucphen.nl

wij-zijn-rucphen-2

Verlies en Leven: Margot van Rijn: Tel:  +31 6 42 23 70 40, margot@verliesenleven.nl, www.verliesenleven.nl

verliesleven-logo2

Coppens: Stervensbegeleiding; Anja Coppens, Tel: 0165 – 308625,  anja@einderveer.nl, www.uitvaartcoppens.nl/zorg-rondom-overlijden/rouwverwerking/
Rouwverwerking: Tel: 0165-553322, www.mentaalwelzijn.nl

coppens

Modesto: Sandra de Bruyne: Rouw en verliesbegeleiding tel: 06 – 464 123 85, info@praktijkmodesto.nl, www.praktijkmodesto.nl

Adante4U: Addy Verhagen – Antens ‘Registertherapeut/stresscounselor’ met aandacht voor mantelzorger, chronisch zieke, overbelasting en rouw en verlies:
06-44898144, contact@adante4u.nl, www.adante4u.nl